PROFESORI

Tim visoko obrazovanih profesora je osnova naše škole. Naši profesori imaju višegodišnje iskustvo u radu sa polaznicima različitih uzrasta i nivoa znanja. Mi smo dobro uigran tim, uvek spremni da pružimi pomoć i podršku drugima. Nastavi pristupamo na različite načine, ali su nam ciljevi isti, uspešno usvojeno znanje kroz sistemski organizovane, zanimljive i moderne sadržaje. Mi smo motivisani i energični, mi smo učitelji i prijatelji. Umemo da budemo strogi, ali i duhoviti. Naša želja je da pružimo znanje ali i motivišemo polaznike da vredno rade i uživaju u tome

Svi polaznici se razlikuju po svom mentalnom i emotivnim sklopom pa tako i po sposobnosti da usvajaju strani jezik. U Britannici profesori imaju zadatak da na kraju školske godine svi prolaznici (bez obzira na njihove predispozicije za učenje stranog jezika) moraju i uspevaju savladati predviđeni program tako što se u toku nastave nadarenoj deci dodatno nadograđuje znanje čime stiču veće samopouzdanje, a da se pritom ostali polaznici ne osećaju manje uspešnim već naprotiv, dobijaju dodatnu motivaciju da na kraju školske godine prezentuju svoje znanje sa podjednakim uspehom. Prioritet nam je obratiti pažnju na svakog individualnog polaznika na njegovo prihvatanje rada u grupi, na moguću stidljivost, disciplinu, usvajanje gradiva i napredovanje.
Zato svaki polaznik može u zakazanom terminu da dodatno i besplatno prisustvuje konsultacijama sa profesorom. Na konsultacije najčešće profesori pozivaju po svom moralnom nahođenju, pa se dešava da nam đaci imaju mnogo veći fond časova od ugovorenih 68 ili 130. u zavisnosti od kursa. U zbornici se svakodnevno profesori konsultuju o uspešnom napredovanju svakog polaznika kao i o mogućim problemima, razmenjuju se iskustva i nude saveti. Svaki roditelj ili odrasli polaznik je u vidu izveštaja ili redovnim kontaktima savetovan i obavešten o potrebnim merama za još bolje napredovanje polaznika.

U Britanici, profesori rade po najnovijim svetskim metodama - to nije fraza, škola finansira svakog profesora da prisustvuje svim Teacher Training Courses - kursevima za predavače jezika na kojima svetski poznati i priznati predavači prenose najnovija iskustva u nastavi engleskog jezika. Tamo svojim aktivnim učešćem zapravo pokazujemo koliko zaista znamo i doprinosimo opštem razvoju metodike nastave stranog jezika.